Opskrift på græsk gyros med kyllingKlassisk Græsk streetfood der bare smager helt fantastisk. Server i fladbrød eller pitabrød med grøntsager, tzatziki og sprøde pommes frites.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Marinering 3 timert
Samlet tid 3 timert30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
800gkyllingebryst, eller udbenet lårkød uden skind
Kyllingebrysterne pudses for sener og fedt. Skær dem derefter i tynde strimler og kom dem op i en stor skål.
800 g kyllingebryst
Derefter tilsættes olivenolien efterfulgt af oregano, koriander, allehånde, røget paprika, paprika, salt, peber, skallen af 1 citron samt saften af ½ citron.
De 2 fed hvidløg rives/presse fint fint ud over kødet.
2 fed hvidløg
Rødløget pilles, skær det i halve og derefter i meget tynde skiver. Kom det op i skålen til de andre ingredienser og vend nu det hele rigtig grundigt sammen.
½ rødløg
Kødet skal nu stå på køl og trække i minimum 3 timer, og gerne til dagen efter, så det kan trække masser af smag.
Ca. 15 minutter før gyrosen tilberedes kommes fritterne i ovnen, i airfryren eller i frituregryden og tilbredes til de er gyldne og sprøde.
500 g pommes frites
Forbered resten af tilbehøret. Grøntsagerne skylles og skæres ud, stil det derefter til siden. Rør din tzatziki sammen og stil den til siden.
1 agurk, 6 tomater, 1 rødløg, 1 portion tzatziki
Når det er ved at være spisetid, tages den marinerede gyros ud køleskabet. Tilsæt en smule olivenolie til en stor pande og brun nu kødet af ved høj varme til det tager farve og kødet er gennemstegt. - Gyros skal brunes af ved meget høj varme, så det får den der lidt karameliserede smag og en god stegeskorpe på overfladen.
Server den færdige gyros med kylling sammen med græske fladbrød og alt det forberedte tilbehør.