Opskrift på påske cheesecake med citronLækker og nem cheesecake med citron pyntet med påskeæg og marengskys. Det er en dejlig påskekage, som du kan servere for din familie.
Knus vaniljekiks helt fint med en kagerulle eller i en minihakker. Riv skallen fra 1 citron og bland det sammen med kiksene. Smelt smørret og bland det herefter i.
200 g vaniljekiks, 1 citron, 125 g smør
Kom det hele i en springform på 20 cm, hvor bunden er beklædt med bagepapir og siderne med kageplast. Pres bunden godt sammen, for eksempel med bunden af et glas, og sæt den herefter på køl mens du laver ostemassen.
Ostemasse
Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
4 blade husblas
Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljekorn fra vaniljestangen godt sammen.
250 g flødeost, 2 dl creme fraiche, 100 g flormelis, 1 vaniljestang
Pres saften fra 1 citron (den du har brugt skallen fra til bunden). Opvarm citronsaften enten i mikroovnen eller i en gryde. Fjern gryden fra varmen, vrid husblassen for vand, og smelt den i den varme citronsaft. Lad citronsaften køle ned 5-10 minutter inden du går videre.
1 citron
Rør den afkølede citronsaft med husblas i ostemassen.
2,5 dl piskefløde
Pisk fløden til en blød flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i ostemassen, og hæld det ovenpå bunden i formen. Sæt kagen tilbage i køleskabet i minimum 2 timer til ostemassen har sat sig.
Citrongelé
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
4 blade husblas
Kom vand og sukker i en gryde, og varm det op under omrøring til sukkeret er helt opløst. Hæld det herefter over i en skål, så det kan køle ned.
1 dl vand, 100 g sukker
Pres citronerne, og mål 1 dl citronsaft af til geléen. Opvarm halvdelen af citronsaften, vrid husblassen, og smelt husblassen i den varme citronsaft. Bland herefter med det sidste citronsaft, og rør det hele sammen med sukkervandet. Tilsæt eventuelt frugtfarve eller pastafarve hvis du vil have geléen mere gul.
3 citroner, Gul frugtfarve
Lad gelémassen køle ned til næsten stuetemperatur inden den hældes over kagen. Den må ikke være for varm, for så smelter den ostemassen. Hæld gelémassen ud over kagen over bagsiden af en ske, og sæt herefter kagen på køl minimum 2 timer så geléen kan sætte sig helt.
Servering
Pynt kagen med små marengskys og hakkede påskeæg eller det du har lyst til at pynte med.