Opskrift på påske cookiesLækre småkager med påskeæg, som er sprøde i kanten og lækre chewy i midten. De er nemme at lave, og børnene kan sagtens være med i køkkenet. Brug hele små påskeæg som her, eller hak dem groft og kom dem i dejen.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 18stk
Ingredienser
150gsmør, blødt
135gsukker
100gbrun farin
1tskvaniljepasta
1æg
180ghvedemel
1tsknatron
1tskbagepulver
½tsksalt
200gpåskeæg, i chokolade
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
Pisk smør godt sammen med sukker, brun farin og vaniljepasta. Tilsæt herefter ægget og pisk godt.
150 g smør, 135 g sukker, 100 g brun farin, 1 tsk vaniljepasta, 1 æg
Bland hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål, og rør det herefter i dejen.
180 g hvedemel, 1 tsk natron, 1 tsk bagepulver, ½ tsk salt
Form dejen til kugler/klatter (ca 1 spsk. dej pr cookie), og sæt dem på en bageplade med god plads i mellem. Jeg kan lige have 9 på hver plade. De flyder meget ud når de bliver bagt.
Sæt 3-4 små påskeæg i hver dejklat, som på billedet her.
200 g påskeæg
Bag dine cookies midt i ovnen i 13-15 minutter. De skal være gyldne i kanten men stadig bløde. Tag pladen ud og lad dem køle lidt af på pladen, så vil de blive sprøde.
Når de er kølet lidt ned på bagepladen, kan de flyttes til en rist hvor de kan køle helt ned inden de spises eller kommes i en kagedåse.
Noter
Chokoladeæg
Hvis du kan finde hele små chokoladeæg kan du fint bruge dem hele. Dem vi har brugt er af mælkechokolade. Du kan også hakke chokoladeæggene og komme dem i dejen inden du sætter dejen på bagepladen. På den måde vil de være lidt sværere at se det er påskeæg, men chokoladen vil være lidt mere jævnt fordelt i småkagen. Så det er lidt en smags sag hvilken variant du vælger.