Opskrift på kartoffeltårne med porrer og brunet smørLækre hjemmelavede kartoffeltårne. De smager helt fantastisk og er det perfekt tilbehør til et stykke godt kød fra grillen og en lækker sauce.
Start med at skrælle kartoflerne. Skær dem derefter i grove tern.
850 g kartofler
I en stor gryde bringes vand i kog. Kartoflerne koges til de er møre, vandet hældes fra og de stilles til siden. Kartoflerne skal være lune når de skal moses.
I mens kartoflerne koges forberedes de andre ingredienser.Bacon skæres i små tern, porre renses og hakkes fint, hvidløg hakkes fint, rosmarin hakkes fint.I en gryde varmes olien op og baconternene svitses til de er gyldne. Den hakkede porre, hvidløg og rosmarin tilsættes og svitses med til porrestykkerne bliver bløde. Når det er færdigt stilles gryden til siden.
I en lille gryde brunes de 3 spsk. smør ved middel varme. - Smørret får en tydelig nøddeagtig duft når man bruner det. Pas på at det ikke brænder på.
3 spsk smør
Når kartoflerne er kølet lidt ned kommes de op i gryden til bacon og porrer. Tilsæt æg, brunet smør, fløde, purløg, parmesan, salt og peber. Mos nu blandingen sammen til en grov eller fin kartoffelmos efter ønske.
På en bageplade kommes bagepapir. Find nu en rund udstiksform i metal, ca. 8 cm. i diameter. Smør den med en smule smør og dyp den i rasp. Placer formen på bagepapiret og kom nu kartoffelmos i formen og pres den let ned. Løft formen forsigtigt og gentag processen til al mosen er brugt. Slut af med at drysse en smule rasp over hvert kartoffeltårn.
1 dl rasp
Kom nu bagepladen med kartoffeltårnene i den forvarmede ovn og bag dem i 15 -20 minutter, eller til de er let gyldne og gennemvarme. Slut af med at drysse frisk hakket persille på toppen før servering.