Opskrift på flødekartofler i airfryerLækre cremede kartofler lavet i airfryer med den helt rigtige smag. Lav dine flødekartofler på under en time og server dem som tilbehør til nogle lækre frikadeller, en kogt hamburgerryg, eller en grillet kylling.
1knspstødt muskatnød, kan udelades hvis man ikke bryder sig om smagen
Sådan gør du
Kartoflerne skylles i koldt vand og kommes op i et dørslag, så de kan dryppe af. Skær dem derefter i tynde skiver på et mandolinjern. Kom kartoffelskiverne op i skuffen til din airfryer. - Jeg plejer at skære dem i skiver á 3 mm. Jeg plejer at bruge kartofler med skræl, men man kan også sagtens skrælle kartoflerne inden brug.
1,5 kg kartofler
Løget pilles og skæres ligeledes i tynde skiver på mandolinjern, eller med en skarp kniv.
1 løg
Kom fløde, vand, salt, peber , hvidløg, løg, laurbærblade, muskat samt timian i en stor gryde og bring det langsomt i kog. Når det koger tages det af blusset og blandingen hældes over kartoffelskiverne.
Vend det hele rundt, så fløden og krydderierne bliver godt fordelt i kartoffelskiverne. Kom skuffen i airfryren, og tilbered nu flødekartoflerne ved 175 grader i ca.45 minutter, eller til kartoffelskiverne er helt møre. - Der er stor forskel på airfryere, så tilberedningstiden kan variere.
Når flødekartoflerne er helt møre er de klar til servering.
OBS - Alle mærker af airfryere varmer på forskellige måder, så tilberedningstiden er vejledende, tjek med en skarp kniv og mær efter om kartoflerne her helt møre.
Noter
Airfryer
Denne opskrift er lavet i vores Cosori Dualblaze (reklamelink). Bruger du en anden maskine, kan tilberedningstiden variere. Hold altid godt øje når du prøver en ny opskrift i din airfryer.