Opskrift på walesstang med vaniljecreme og frisk frugtKlassisk vandbakkelsesstang pyntet med vaniljecreme, konditorcreme af fløde, friske bær og hakket mørk chokolade på toppen. Det er en nem og lækker kage til foråret eller sommeren, hvor du kan bruge havens friske bær.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Nedkøling og pyntning 1 timet
Samlet tid 1 timet50 minuttermin
Antal 8personer
Ingredienser
Vandbakkelse
0,75dlvand
50gsmør
50ghvedemel
2æg
Vaniljecreme
½vaniljestang
35gsukker
1æg
2spskmaizena
2,5dlsødmælk
Andet
2,5dlpiskefløde
300gfrisk frugt eller bær
25gmørk chokolade
Sådan gør du
Vandbakkelse
Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
Kom vand og smør i en gryde, og kog op. Når væsken koger, tilsættes alt hvedemelet på en gang. Rør godt indtil dejen samler sig og bliver jævn og glat. Tag gryden af varmen og lad dejen køle ned i cirka 15 minutter i en skål.
0,75 dl vand, 50 g smør, 50 g hvedemel
Når dejen er kølet lidt ned, piskes æggene i, et af gangen. Pisk godt imellem hvert æg. Dejen skal være glat og så flydende at den kan sprøjtes ud, men den må ikke være for flydende, så tilsæt gerne det sidste æg sammenpisket og lidt af gangen til du har den rette konsistens.
2 æg
Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Stangen skal være cirka 5 cm i bredden når den er sprøjtet ud.
Bag vandbakkelsesbunden ved 200 grader i 35 min til den er gylden og gennembagt. Lad den herefter køle ned på en rist inden den pyntet. I mens den bager kan du lave vaniljecremen.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde sammen med alle de andre ingredienser.
½ vaniljestang, 35 g sukker, 1 æg, 2 spsk maizena, 2,5 dl sødmælk
Tænd på middel varme, og pisk konstant mens cremen koges op. Skru lidt ned når den koger, og lad den koge 2-3 minutter indtil den tykner og bliver glat.
Tag gryden af varmen, og hæld cremen over i en anden skål så den kan køle ned. Sæt den herefter på køl.
Pyntning
Kom en stribe af kagecremen midt på vandbakkelsesbunden (ca 2 cm i tykkelse). Du kan eventuelt komme cremen i en sprøjtepose og sprøjte den ud på bunden, den synes jeg er nemmest.
Pisk piskefløden til en luftig flødeskum, der kan holde formen. Bland flødeskummen med resten af vaniljecremen, og kom det i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt denne konditorcreme ud på tværs af stangen hen over striben af vaniljecreme.
2,5 dl piskefløde
Pynt kagen med friske bær eller anden frugt og hak til sidst chokoladen og drys den ud over.