Opskrift på burrito bowl med kyllingNem og lækker mexicansk salat med krydret kylling og masser af grøntsager, ost og dejlige dips på toppen. Du kan variere grøntsagerne som du har lyst til, og bruge Jeres favoritter eller resterne fra grøntsagsskuffen.
Skær kyllingen ud i mindre mundrette stykker. Opvarm en pande til middel varme, og kom olien på.
500 g kyllingebryst, 1 spsk olivenolie
Brun kyllingen af et par minutter, og tilsæt herefter taco-krydderi. Lad det stege med 1 minuts tid. Tilsæt tomatpure og vand, og skru lidt ned for varmen. Lad kyllingen småsimre indtil sovsen er kogt godt ind, og ligger som en fin glasering på kyllingen. Forbered resten af måltidet mens kyllingen hygger sig på panden.
30 g tacokrydderi, 3 spsk tomatpure, ½ dl vand
Grøntsager
Vask salaten og klargør majsene.
150 g grøn salat, 150 g majs
Skær avocadoerne i skiver og agurk og peberfrugt i tern.
2 avocadoer, 1 rød peberfrugt, ½ agurk
Servering
Skær osten i tern eller riv den groft på rivejernet.
100 g cheddarost
Anret salaten i skåle med de forskellige grøntsager, kylling, ost og creme fraiche og salsa på toppen. Server straks.
1 dl creme fraiche, 1 dl salsa
Noter
Rester
Rester af kyllingen kan bruges til at lave Quesadillas med kylling, eller til at bruge i en lækker madpakkesalat dagen efter.