Opskrift på mexi bowl med bønnemosLækker mexicansk salat med ris, grøntsager og mos af sorte bønner. Det er en nem og lækker vegetarisk aftensmad for alle os der elsker mexicansk mad, og du kan bruge de grøntsager I bedst kan lide.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Udstyr
Stavblender
Ingredienser
Sort bønnemos
2dssorte bønner, á 400 gram (240 gram drænet vægt)
Kom bønnerne op i en si, og skyl dem med vand. Hak løg og hvidløg. Kom olien i en gryde og svits løg og hvidløg ved middel varme til løgene bliver klare.
Tilsæt nu bønner, vand og grøntsagsbouillon, og kog op. Lad det koge et par minutter, og giv den så en tur med stavblenderen, til mosen har den konsistens du ønsker. Smag til med limesaft, salt og peber.
1 dl vand, ½ grøntsagsbouillonterning, 1 spsk limesaft, Salt, Peber
Tilbehør
Kog edamamebønnerne i saltet vand efter anvisning på posen.
300 g edamame bønner
Vask salaten og skær den ud hvis det er større salatblade du bruger.
150 g grøn salat
Skær cherrytomater i kvarte, hak rødløget fint, og skær avocado og agurk i tern.
250 g cherrytomater, 1 rødløg, ½ agurk, 2 avocadoer
Klargør majs, og skær cheddarost i tern. Alternativt kan du rive osten på rivejernet.
150 g majs, 100 g cheddarost
Anret ris og bønnemos i en skål sammen med grøntsager og ost, og server med frisk koriander på toppen og salsa, guacamole og creme fraiche til.