Opskrift på Baileys fromageNem og cremet dessert med Baileys, som du kan servere til nytår eller andre festlige lejligheder. Det er en voksendessert, som du nemt kan lave klar på forhånd, og som har smag af den lækre Irish cream.
Forb. tid 20 minuttermin
Køleskab 2 timert
Samlet tid 2 timert20 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
4bladehusblas
3æg
80gsukker
50ghvid chokolade
3dlpiskefløde
2dlBaileys
Pynt
1dlpiskefløde
Friske hindbær
Hvid chokolade
Guldstøv
Sådan gør du
Læg husblassen i bløde i rigeligt koldt vand i 5 minutter.
4 blade husblas
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med en elpisker.
3 æg, 80 g sukker
Hak chokoladen groft og kom den i en gryde sammen med ½ dl af fløden. Varm op til chokoladen er smeltet, og massen er lun. Tag gryden af blusset.
50 g hvid chokolade, 3 dl piskefløde
Vrid husblassen for vand, og smelt den herefter i den lune chokolademasse. Kom herefter Baileys i en tynd stråle mens du rører godt samtidig.
2 dl Baileys
Rør forsigtigt baileys-chokoladen i æggesnapsen.
Pisk resten af fløden til en let skum, den må ikke være pisket for hårdt men en blød flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med baileys-cremen.
Kom massen på glas, og sæt glassene i køleskabet i 2 timer.
Inden servering piskes fløde til skum, og desserten pyntes med flødeskum, friske hindbær, hakket hvid chokolade og lidt gulvstøv eller pynt efter eget valg.
Denne dessert er lavet med den originale version. Der findes også andre smagsvarianter, og hvis du bedre kan lide dem, kan du sagtens lave fromagen med en af dem. Du kan også bruge andre mærker af Irish Cream.