Opskrift på brunkagefigurerNem opskrift på brunkagedej til udstikning. Kagerne kan spises som de er eller pyntes med glasur. Det er en sjov aktivitet for hele familien at bage julesmåkager sammen.
Forb. tid 45 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Køleskab 1 timet
Samlet tid 2 timert
Antal 50stk
Ingredienser
125gsmør
100gsukker
100gmørk sirup
1tskpotaske
½spskvand
1tskstødt kanel
½tskstødte nelliker
½tskstødt ingefær
250ghvedemel
Sådan gør du
Kom sirup, sukker og smør i en gryde, og varm det op indtil det er helt smeltet sammen. Tag herefter gryden af varmen.
125 g smør, 100 g sukker, 100 g mørk sirup
Udrør potaske i vand, og hæld det ned i sukker/smør/sirupsblandingen. Lad det herefter køle ned til det er cirka stuetemperatur.
1 tsk potaske, ½ spsk vand
Bland hvedemel, kanel, nelliker og ingefær sammen. Hæld blandingen op i sirupsblandingen, og rør det hele sammen til en jævn dej.
1 tsk stødt kanel, ½ tsk stødte nelliker, 250 g hvedemel, ½ tsk stødt ingefær
Læg dejen i køleskabet en times tid.
Tænd ovnen på 175 grader over- og undervarme.
Rul dejen ud på et meldrysset bord indtil den er cirka 1-2 mm tyk. Stik kagefigurer ud, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne ved 175 grader i 6 minutter til de er gyldne og jævnt bagte.
Kagerne er stadig bløde når de kommer ud af ovnen. Lad dem ligge 5 minutter på bagepladen, og flyt dem så til en rist så de kan køle ned.
Når kagerne er kølet helt ned, kan de opbevares i en kagedåse eller de kan pyntes med glasur.