Opskrift på marcipansmåkagerLækre og sprøde småkager med marcipan og mandelmel. De er nemme at lave, og perfekte at servere her op til jul sammen med en kop kaffe, varm kakao eller gløgg.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 50stk
Ingredienser
150ghvedemel
120gsmør
50gsukker
50gmandelmel, eller helt finthakkede mandler
1tskbagepulver
100gmarcipan
1dlsukker, til at trille dejkuglerne i
Sådan gør du
Start med at smuldr smørret i hvedemelet. Det kan du nemt gøre i en foodprocessor, alternativt kan det gøres med hænderne.
150 g hvedemel, 120 g smør
Tilsæt herefter sukker, mandelmel og bagepulver, og rør det sammen.
50 g sukker, 50 g mandelmel, 1 tsk bagepulver
Kom til sidst marcipanen i dejen. Hvis du laver dejen på foodprocessor, kan du brække marcipanen i stykker, og derefter komme den i foodprocessoren og køre dejen jævn, hvis du laver dejen i hånden, kan du rive marcipanen inden du kommer den i dejen.
100 g marcipan
Tril dejen til kugler på 8-10 gram, og tril herefter kuglerne i sukker, inden de lægges på bagepladen, som er beklædt med bagepapir. Tryk dejkuglerne flade med en gaffel, så de får et fint mønster.
1 dl sukker
Bag småkagerne i 10-12 minutter ved 175 grader almindelig over- og undervarme indtil de er let gyldne i kanten.
Lad småkagerne ligge 5 minutter på bagepladen, de er nemlig lidt bløde lige når de kommer ud. Efter 5 minutter kan de flyttes til en rist, hvor de køler helt ned inden de pakkes i kagedåser.