Opskrift på hel kylling i airfryerSaftig og mør kylling med sprødt skind lavet i airfryer. Det er nem og lækker hverdagsmad for hele familien, og i airfryeren bliver den lige så god som på grillen.
Kyllingen forberedes. Fjern gumpen og klip de yderste vingeled af og kasser dem. Rens kyllingen indvendig for rester af indvolde, og dyp den tør med køkkenrulle.
1 kylling
Smør derefter kyllingen ind i et tyndt lag olie og drys den derefter med barbecuekrydderi. - Vi vælger nogle gange at fylde kyllingen med for eksempel citroner, appelsiner, æbler, krydderurter eller andre ting der giver god smag, og kan holde på saften. Det kan man sagtens gøre i airfryeren, men tilberedningstiden vil blive lidt længere end angivet i opskriften her.
1 spsk olivenolie, 1 spsk barbecuekrydderi til kylling
Placer kyllingen på risten i skuffen i din airfryer med brystsiden ned og giv den derefter 20 minutter ved 180 grader.
Når tiden er gået vendes kyllingen med brystsiden op, og skal nu tillberedes i ca. 20 minutter igen, eller til kernetemperaturen er 75 grader.- Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere alt efter hvad mærke din airfryer er.
Når kernetemperaturen er nået, tages kyllingen op hvorefter den hviler 5 minutter, og så er den klar til servering.
OBS: Denne opskrift er lavet til en Cosori Dual Blaze Airfryer. Bruger du en anden type airfryer eller Actifry skal tilberedningstiden muligvis tilpasses. Hold godt øje den første gang du prøver en ny opskrift i din airfryer, da maskinerne kan varme meget forskelligt.