Dhal - Opskrift på hjemmelavet dahl - god som måltid eller som tilbehør
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Dhal opskrift

Cremet og smagful som måltid eller tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 200 g røde linser
  • 2 - 3 spsk ingefær revet fint
  • 4-6 fed hvidløg revet fint
  • 1 spsk karry
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1/4 - 1/2 stk rød chili finthakket, kan udelades hvis man vil lave en lige mere børnevenlig udgave
  • 1-2 stk kaffir limeblade Kan udelades eller skiftes ud med 1/2 tsk. revet citronskal
  • 3-4 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl kokosmælk
  • 2 ds hakkede tomater

Sådan gør du

  • Start med at skylle linserne rigtig grundigt i rigeligt med koldt vand. Lad dem dryppe af og stil dem til siden.
  • I en stor gryde opvarmes olivenolien. Kom ingefær samt hvidløg i, svits i 1-2 minutter.
  • Tilsæt dernæst chili, karry, spidskommen, koriander samt kardemomme og svits yderligere 1 minut under omrøring. Der skulle gerne sprede sig en helt fantastisk duft af alle de dejlige krydderier :-) Pas på at krydderierne ikke brænder på.
  • Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, kaffir limeblade samt bouillon i gryden og rør det hele grundigt sammen.
  • Skru ned til lav varme og lad det boble lige så stille og roligt under låg i 45 minutter til en time. Sørg for at røre i gryden tit, så det ikke brænder på. Der kan evt. tilsættes mere vand, bouillon eller kokosmælk undervejs hvis det bliver for tykt.
  • Server som selvstændig ret med naanbrød til eller som lækkert tilbehør.