Opskrift på hvid pizza med kartoflerKartoffelpizza med rosmarin og masser af lækker ost på toppen. Server den for familien til pizzaaften, som en vegetarisk pizza med masser af god smag.
Lav dejen som beskrevet i opskriften i linket i ingredienslisten. Når dejen er klar, rulles eller trykkes dejen ud til runde pizzabunde. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter størrelse.
1 portion pizzadej
Skær kartoflerne i tynde skiver på 2 mm, brug gerne mandolinjernet.
3 kartofler
Smør pizzabundene med olivenolie og fordel så kartoffelskiverne.
3 spsk olivenolie
Bræk mozzarellaen i mindre stykker og fordel det rundt på pizzaerne. Drys med revet parmesan.
250 g frisk mozzarella, 70 g parmesan
Hak rosmarinen og fordel den på pizzaerne.
3 stængler frisk rosmarin
Drys afslutningsvist pizzaen med groft salt.
salt
Bag pizzaen på en varm bagesten, bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. I en varm pizzaovn skal pizzaerne have 1-2 minutter, husk at vende dem jævnligt, så de ikke bliver sorte.
Dryp evt. med lidt ekstra olivenolie når den kommer ud af ovnen, og server straks.