Opskrift på kartoffelbåde i ovnNemme og lækre både af kartofler stegt i ovnen med salt og peber. Det er nemt og billigt tilbehør til aftensmaden som hele familien kan lide at spise. Server med ketchup, aioli eller anden lækker dyppelse.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgKartofler
3spskolivenolie
2tsksalt
Peber, stødt
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 210 grader, sat op til almindelig over- og undervarme.
Kartoflerne vaskes grundigt i masser af koldt vand og skæres derefter i både.
1 kg Kartofler
Kom kartoffelbådene i en skål og hæld olivenolien over sammen med salt og peber. Vend det hele grundigt rundt, så olie og krydderier bliver jævnt fordelt.
3 spsk olivenolie, 2 tsk salt, Peber
Tag en bageplade frem og kom bagepapir på. Placer nu kartoffelbådene med skrællen nedad, altså så bådene står på siden med skræl.
Placer nu bagepladen midt i den forvarmede ovn, og til bered kartoffelbådene til de er gyldne og sprøde. - Hvis de lige mangler lidt til sidst kan der skrues op for varmen til 230 grader, eller man kan tænde for varmluft.
De færdige kartoffelbåde tages nu ud af ovnen og serveres med det samme.