Opskrift på AioliLækker cremet og smagfuld hvidløgsmayonnaise, som passer perfekt til fritter og burger eller i en dejlig sandwich. Det er slet ikke så svært selv at piske en mayonnaise, når man først har prøvet det, og hvidløget giver ekstra god smag.
Derefter tilsættes olien i en tynd stråle imens der stadig piskes. Når mayonnaisen er tyk og cremet smages den til med salt, og ekstra eddike om nødvendigt. Rør fintrevet hvidløg i mayonnaisen til man er tilfreds med smagen. - Hvis mayonnaisen er for tyk, kan der tilsættes 1 tsk. vand, der piskes i til konsistensen er som ønsket.
1,5 dl solsikkeolie, 2 fed hvidløg
Server den færdige mayonnaise med det samme eller opbevar den på køl.
Aioli med blendermetoden
Kom æggeblommen i et højt slankt glas og tilsæt sennep, eddike, salt, peber og til sidst olien.
Kom en stavblender i glasset, så den er helt nede ved bunden og blend nu ingredienserne til de begynder at tykne, bevæg blenderen stille og roligt op og ned til al olien er optaget og aiolien er færdig.Smag aiolien til med ekstra salt, peber og eddike om nødvendigt. - Hvis den er for tyk tilsættes en 1 tsk. koldt vand og piskes i til man har opnået den ønskede konsistens.
Kom den nu færdige aioli over i en lille skål og opbevar den på køl til den skal bruges.