Opskrift på millionboller i karryEn nem, billig og lækker hverdagsret. Smagen af boller i karry, men i en karrykødsovs-version i stedet. Server retten med kogte ris og lidt grønt tilbehør.
Skal du servere ris til? Så sæt dem over nu samtidig med at du laver kødsovsen, så er det hele færdigt samtidig.
Forbered løg, hvidløg samt chili. Løget pilles og rives groft, hvidløgene pilles og rives fint. Hak chili fint og stil derefter det hele til siden.
1 løg, 2 fed hvidløg, ¼ jalapeno
I en stor gryde varmes olien op til middelhøj varme. Kom det hakkede svinekød i, og brun det af i et par minutter. Tilsæt revet løg, hvidløg og hakket chili samt salt og peber.
Brun det hele af sammen i ca. 5 minutter, eller til det meste af væsken i gryden er fordampet. Hæld derefter grydens indhold op i en skål.
I samme gryde smeltes smørret nu ved middel varme tilsæt derefter mel og svits det i et minuts tid. Tilsæt karrypulver samt stødt gurkemeje og lad det svitse med i i ca. ½ minut.
40 g smør, 35 g hvedemel, 1 spsk karry, ¼ spsk stødt gurkemeje
Tilsæt derefter 4 dl vand rørt op med 2 dl kokosmælk gradvist imens der piskes. Tilsæt en bouillonterning samt sukker, og lad saucen simre ved svag varme. Smag den til og tilsæt derefter kødet.