Opskrift på halloween chokolademousseSjov og uhyggelig dessert du kan servere til halloween eller halloweenfesten. Den består af en cremet chokolademousse pyntet med jord af Oreo's og fondantpynt med skeletter og gravsten.
Hak chokoladen og smelt den i et vandbad eller i mikroovnen. Lad den smeltede chokolade køle af.
200 g mørk chokolade
Pisk sukker og æggeblommer med en håndmixer til det er let og luftigt. Sæt det til siden.
60 g sukker, 6 æggeblommer
Piske æggehviderne helt stive i en anden skål, og sæt dem til siden.
4 æggehvider
Pisk fløden til en let skum i en tredje skål.
3 dl piskefløde
Nu skal moussen samles. Bland den afkølede chokolade sammen med æggeblommer og sukker. Vend det forsigtigt rundt. Vend herefter æggehviderne i.
Vend til sidst forsigtigt den piskede flødeskum i, og kom moussen i en sprøjtepose.
Sprøjt moussen ud i glas, og sæt dem på køl i 2 timer, så moussen kan sætte sig. I mens kan du med fordel forberede fondantpynten, så den kan nå at tørre lidt.
Lav skeletter og gravsten af fondant. Skeletterne er lavet med en form, hvor fondanten er presset ned i formen for at lave de fine skeletter. Gravstene er lavet ved at farve fondant med lidt sort frugtfarve, og derefter skære dem ud som gravsten. Jeg har skrevet på stenene med sukkertuscher. Når du har formet pynten, kan du lade den ligge og tørre indtil desserten skal samles.
100 g fondant
Samling
Stik skeletter og gravsten let ned i chokolademoussen.
Bræk Oreo's over, og fjern det hvide creme i midten. Knus de sorte kiks fint, for eksempel med enden af en kagerulle. Fordel din Oreo-jord på toppen af chokolademoussen mellem skeletterne og gravstenene.