Opskrift på mumie pølsehornLette, luftige og bløde pølsehorn lavet som sjove og uhyggelige mumier til halloween. De er perfekte i ungernes madpakke eller som let frokost eller snack her op til halloween. De er også et hit til børnefødselsdagen, halloweenfesten eller lignende arrangementer.
Bland mel, sukker, bagenzym samt salt i en røreskål. Jeg vil anbefale at man bruger en røremaskine til denne dej, da den skal æltes i lang tid.
300 g hvedemel, 10 g sukker, 2,5 g Bageenzym (reklamelink), 6 g salt
Slå æg ud i en anden skål og pisk det sammen med mælken. Rør gæren ud i væsken.
1 æg, 185 g mælk, 25 g gær
Tilsæt nu blandingen af æg, mælk og gær til de tøre ingredienser, og ælt dejen i ca. 5 minutter på røremaskinen. Efter 5 minutter tilsættes det bløde smør og dejen æltes yderligere 15 - 25 minutter, afhængig af køkkenmaskinen og hvordan den ælter.
50 g smør
Dejen skal være helt glat og slippe skålen før den er klar.
Kom dejen over i en skål smurt med lidt smør eller olie. Dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 1 times tid.
Drys lidt mel på bordet, tag dejen ud og del den i 32 lige store portioner.
Rul nu hver portion dej ud til til en pølse på ca. 20 cm. Rul derefter dejpølsen rundt om hver pølse, husk at lade et stykke pølse være fri, der hvor øjnene skal sidde. Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
32 pølser
Når alle pølsehorn er lavet, dækkes de til og hæver en halv time mens ovnen varmer op.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Når pølsehornene er hævet, skal de pensles. Slå æg ud og pisk det sammen med mælk, og pensel alle pølsehornene med blandingen.
1 æggeblomme, 0,5 dl mælk
Placer bagepladen midt i den forvarmede ovn.
Nu skal pølsehornene bage i 13 - 15 minutter eller til de er gyldne og lækre.
Lad pølsehornene køle ned inden de pyntes med sukkerøjne og serveres.
32 sukkerøjne
Hvis de ikke skal spises med det samme, kan de opbevares i køleskabet et par dage. Vent med at pynte med sukkerøjne til lige inden servering.