1stkpizzadej, ca. 200 g. er nok til en pizza på 30 cm i diameter.
1stkstort løg, skåret i meget tynde skiver, brug evt. mandolinjern.
100 - 150gbacontern, brug gerne en god bacon
1spskfrisk timian, fint hakket
2 -3spskcreme fraiche, 18%
1knspmuskatnød, stødt eller revet på rivejern
salt og peber, efter smag
Sådan gør du
Varm ovnen op til 250 - 270 grader.
Tryk og stræk dejen ud til den er helt tynd og rund Ca. 30 i diameter, som når du laver en dej klar til pizza. Man kan også rulle den ud, man skal bare være forberedt på at dejen kan trække sig lidt sammen når man ruller den.
Overfør dejen til et stykke bage papir, man kan selvfølgelig også rulle den direkte på papiret. det her trin springer man over hvis man tilbereder den i en pizzaovn.
Bland creme fraiche og muskatnød godt sammen, og fordel det i et jævnt lag ud over dejen. Lad de yderste 1 1/2 cm være fri for fyld.
Fordel Løgskiver og dernæst bacontern ud over dejen, slut af med at drysse med den friske timian og evt. en smule salt.
Træk nu bagepapiret med "pizzaen" over på en forvarmet bageplade og bag den i 12 - 15 min. eller til den helt gylden og sprød. Dette tager ca. 3 - 5 min. i en pizzaovn afhængig af temperaturen.
Server din tarte flambée rygende varm direkte fra ovnen.