Opskrift på hjemmelavet ketchupDen bedste tomatketchup med solmodne tomater fra drivhuset. Den smager fantastisk godt i en burger eller som dip til pommes frites. Du kan krydre den præcis som du har lyst til, eller følge vores favorit her i opskriften.
Løgene pilles og hakkes groft. Æblerne skrælles og skæres i grove tern. Pil hvidløgene og hak dem fint. Tomaterne skæres i både og stilles til siden. Jalapeno hakkes og stilles også klar.
2 løg, 1 kg tomater, 2 æbler, 2 fed hvidløg, ½ jalapeno
I en stor gryde varmes olivenolien op til middellav varme. Kom de hakkede løg i, og steg dem til de bliver klare.
1 spsk olivenolie
Kom derefter tomater, æbler, hvidløg, jalapeno chili, æbleeddike, brun farin, tomatkoncentrat, engelsk sauce, stjerneanis samt salt i gryden. Varm det op til det simrer og kom derefter låg på gryden.
1,5 dl æbleeddike, 100 g brun farin, 70 g tomatkoncentrat, 1 spsk engelsk sauce, 1 stjerneanis, 1,5 spsk salt
Nu skal hele herligheden stå og simre under låg i ca. 45 minutter. Når tiden er gået tages stjerneanis op og kasseres, inden det blendes til en helt glat ketchup med en stavblender. Husk at smage til når det er blendet. - Man kan køre ketchuppen igennem en si for at få en mere glat konsistens.
Når man er tilfreds med smagen hældes den varme ketchup på skoldede flasker eller glas, og låg kommes på imens det er varmt.
Nu kan ketchuppen stilles i køleskabet til den skal bruges, her vil den kunne holde sig et par måneder. Efter åbning skal den spises indenfor 14 dage cirka.