Opskrift på æblekompotNem kompot med æbler, vanilje og kanel, som du kan servere ovenpå grød, for eksempel risengrød eller havregrød, eller ovenpå en friskbagt bolle. Det er nemt at lave æblekompot, og hvis du har æbler i haven, er det en skøn ting at give sig i kast med.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4æbler
30gsukker
1kanelstang
½tskvaniljepasta
½dlvand
Sådan gør du
Vask æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne ud i tern på 1x1 cm cirka.
4 æbler
Kom æblerne i en gryde sammen med sukker, kanelstangen, vaniljepasta og vand, og kog op.
30 g sukker, 1 kanelstang, ½ tsk vaniljepasta, ½ dl vand
Læg låg på, og lav kompotten simre ved middel varme, rør rundt en gang i mellem.
Kogetiden afhænger af hvilken typer æbler du har brugt, og også hvilken konsistens du ønsker din æblekompot skal have. Jeg koger den 20-30 minutter, og får en rimelig grov kompot. Hvis du gerne vil have den mere udkogt, så koger du den bare længere.
Opbevar den færdige kompot i et glas i køleskabet, og server den for eksempel på grød, brød eller til kødretter.