Spareribs på grill - opskrift på snaskede hjemmelavede spareribs af kamben med marinade
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Spareribs på grill opskrift

Møre og godt fedtede spareribs med en helt rigtige smag
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk
Keyword Grill, Røgning, Sommer
Antal 4 person

Ingredienser

  • Ferske kamben 1-2 sider pr mand
  • Dry rub
  • BBQ sauce

Sådan gør du

  • Når hinden er flået af benene gnides de godt ind i dry rub, herefter pakkes de ind i husholdningsfilm og lægges i køleskabet til dagen efter.
  • Nu er det tid til at grille! Tag  benene ud køleskabet et par timer før de skal grilles, fjern filmen og pak dem grundigt ind i alufolie. Kom dem på grillen i foliepakkerne og giv dem ca. 45-60 min på middel inddirekte varme. Alternativt kan du bage dem i staniolpakkerne i ovnen ved 180-200 grader i 45-60 minutter, hvis du gerne vil spare lidt på kul eller gas til grillen.
  • Tag benene ud af folien, stik evt. i dem med en kniv og tjek om de er møre elles skal de have lidt længere. Tag folien af og grill dem først på direkte varme så de får en god grilloverflade. Flyt dem herefter til indirekte varme og grill yderligere i ca. 30 min. Her skal de hele tiden skiftevis vendes og pensles med masser af BBQ sauce, bliv ved indtil de får et godt tykt klistret lag. Kom evt. rygeflis i kullene samtidig hvis du ønsker en lidt røget smag - det passer godt til spareribs. Nu er de klar til servering.