Opskrift på Keema AlooLækker Indisk ret med hakket oksekød og kartofler, samt ærter. Der er masser af smag fra alle de lækre og varme krydderier. Server retten med kogte ris, naanbrød og en kølende raita.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4spskolie, olivenolie, rapsolie eller anden olie der egner sig til stegning
Pil og hak løget fint. I en stor gryde varmes olie op til middel varme. Tilsæt det hakkede løg. Steg løgene til de bliver klare.
4 spsk olie, 1 løg
Når løgene er er blevet klare tilsættes stødt koriander, spidskommen, garam masala, gurkemeje, ingefær, cayennepeber og salt. Svits krydderierne sammen med løgnene i et minuts tid, så der bliver frigjort en masse smag.
Tilsæt det hakkede oksekød, hakkede hvidløg og den halve finthakkede røde chili. Brug en grydeske og mas kødet fra hinanden i mens det svitses. - Imens kødet svitses skrælles kartoflerne og skæres i tern på 1,5 x 1,5 cm.
500 g hakket oksekød, ½ rød chili, 5 fed hvidløg
Når kødet er brunet af tilsættes de hakkede tomater samt vandet, kartoflerne og kanelstang. Bring det i kog, skru ned for varmen og kom låg på.
Lan nu retten simre i 15 - 20 minutter, eller til kartoflerne er møre. Når kartoflerne er møre, tages låget af og de frosne ærter kommes i. Lad ærterne varme igennem i og server retten sammen med kogte ris og naanbrød.