Opskrift på laks med spinat i flødesovsLækker stegt laks i en let syrlig og cremet italiensk-inspireret flødesauce med soltørrede tomater og spinat. Server retten med friskkogt pasta og eventuelt et godt brød eller en sprød salat.
I en dyb pande opvarmes olivenolien til middelhøj varme.
3 spsk olivenolie
Kom nu laksefileterne på den varme pande, og steg dem 2-3 minutter på hver side til de har fået en lækker gylden farve.
600 g laks
Når laksefileterne er færdige tages de af panden og olien hældes fra.
Kom smørret i panden og smelt det ved middel varme. Hvidløgene pilles og hakkes fint. Kom dem i det smeltede smør og svits dem i ca. ½ minut.
30 g smør, 5 fed hvidløg
Pil og hak løget fint og kom det ned i panden til hvidløget, skru ned for varmen og svits det i ca. 5 minutter.
1 løg
Imens løg og hvidløg svitses drænes olien fra de soltørrede tomater. Hak den og kom dem ned i panden til løg og hvidløg sammen med chiliflager og svits det i et par minutter.
180 g soltørrede tomater i olie, ½ tsk chiliflager
Tilsæt hvidvinen og lad den reducere til ca. halvdelen er fordampet. Imens hvidvinen reducerer rives parmesan og tilsættes til panden sammen med fløden under omrøring.
1 dl hvidvin, 4 dl piskefløde, 1½ dl parmesan
Skær basilikumbladene i tynde strimler og kom dem i saucen sammen med saft og fintrevet skal af en økologisk citron. Tilsæt salt, sukker og peber og smag saucen til.
Når saucen sidder lige i skabet kommes de friske spinatblade, der i forvejen er skyllet grundigt i koldt vand, i. Lad dem falde sammen og jævn saucen med en blanding af maizena og vand efter behov.
200 g friske spinatblade, 1 spsk maizena, 2 spsk vand
Kom stykkerne af laks tilbage i panden og kom låg på. Lad dem simre og varme igennem i saucen i 5-10 minutter.
Når tiden er gået, og laksen er varmet igennem tages panden af varmen. Server retten direkte i panden for eksempel med friskkogt pasta til.