Opskrift på laksefilet på grillLækker og saftig grillet laks fuld af smag. Det er nemt og lækkert at tilberede laksen på grillen med krydderurter og citron. Du kan for eksempel servere den med nye kartofler og en sauce hollandaise.
Forb. tid 8 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hviletid 2 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1laksefilet, a ca. 600 g
½spskolivenolie
½citron, skal og saft heraf
Frisk dild
1tsksalt
Peber
Sådan gør du
Grillen forvarmes til 200 - 210 grader sat op til indirekte varme.
Laksefileten forberedes. Trim kanterne og tjek den for ben. Finder du ben kan de nemt trækkes ud med en pincet.
Smør laksefileten ind i olivenolie og drys den finthakket dild, citronskal, salt og peber. Pres saften fra den halve citron ud over laksen.
Placer nu den forberedte laksefilet midt imellem varmekilderne på den forvarmede grill og luk låget. Nu skal den grilles i ca. 20 minutter. Tjek med en gaffel i den tykke ende om du kan skille lagene i kødet fra hinanden, hvis du kan er laksen færdig.
Når laksen er færdig tages den af grillen og placeres på et skærebræt. Lad den trække i et par minutter inden du servere den.