Opskrift på citronsovsLækker og dejlig syrlig sovs med citron, der passer helt perfekt til fisk. Server den for eksempel til laks, nye kartofler og asparges eller et stykke stegt kylling med ovnkartofler.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
30gsmør
2 ½spskhvedemel
½dlhvidvin
2 ½dlmælk
2 ½dlgrøntsagsbouillon
1øko citron, Saft og skal heraf
½tsksukker
1 ½tsksalt
Peber
Sådan gør du
I en tykbundet gryde smeltes smørret ved middel varme. Tilsæt melet og rør det ud i smørret. Lad rouxen svitse i et par minutter inden der tilsættes væske. - Roux er navnet på blandingen af fedtstof og mel der bruges til jævning.
Når blandingen af mel og smør har svitset lidt, tilsættes mælk og grøntsagsbouillon gradvist imens der piskes. Når det er pisket i, tilsættes hvidvin, citronsaft, fint revet citronskal samt salt, sukker og peber.
Skru ned for varmen og lad saucen simre ved svag varme. Smag den til med slat og peber. Tilsæt eventuelt ekstra citronsaft hvis den skal være mere syrlig. - Der er meget forskel på hvor syrlig man vil have en citronsovs, så smag på den løbende når der tilsættes citronsaft. Hvis den bliver for syrlig tilsættes en smule sukker.
Server den færdige citronsovs i en forvarmet sovseskål eller kande.