Opskrift på rabarbersnapsDet er nok nærmere en rabarberlikør eller rabarbervodka, da vi oftest laver den på vodka. Den rene vodkasmag synes vi er skøn sammen med rabarber, men du kan også sagtens bruge en snaps. Server den som snaps, likør eller bland den op med danskvand eller mousserende vin.
Vask rabarberne og skær dem i skiver på cirka 1 cm. Kom dem i et stort patentglas med låg, og hæld sukkeret over. Kom også gerne en tom vaniljestang i glasset hvis du har en liggende.
Ryst glasset et par gange over det næste døgn, så vil rabarberne afgive en masse saft.
Efter cirka 1 døgn, hældes vodkaen eller snapsen over rabarberne og saften i glasset.
Ryst glasset og sæt det et køligt og mørkt sted hvor det skal trække i minimum 1-2 uger. Ryst gerne glasset en gang i mellem.
Hæld snapsen igennem en si med et rent klæde i, og hæld den færdige snaps på rene og skoldede flasker. Opbevar snapsen mørkt og køligt indtil den skal serveres.
Server i små glas eller bland op med lime og danskvand eller mousserende vin.