Opskrift på nakkefilet på grillLækker og saftig grillet barbecuenakkefilet med masser af smag. Det er dejlig sommermad på grillen, og det kan serveres med dit favorittilbehør. Server for eksempel med grillede majskolber, bagte kartofler, coleslaw og en god sauce.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 3 timert
Hviletid 20 minuttermin
Samlet tid 3 timert35 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
2,5kgnakkefilet
1spskolivenolie
Barbecuekrydderi
¾dlbrun farin
¼dlfint salt
½tsktørret oregano
1tsksennepspulver, colemans
¼dlpaprika
½spskrøget paprika
½tskstødt spidskommen
1spskløgpulver
1tskhvidløgspulver
¼tsksort peber, stødt
¼tskcayennepeber
Barbecuesauce
1dlheinz ketchup
1spskengelsk sauce
3spskbrun farin
½tsksalt
1tskløgpulver
½tskhvidløgspulver
½tskrøget paprika
Sådan gør du
Grillen forvarmes til 250 grader sat op til indirekte varme. Når stegen kommes på grillen skrues temperaturen ned til 190 grader.
I en gryde blandes ingredienserne til barbecuesaucen sammen, og varmes op ved lav varme til alt sukker er opløst. Smag den til og stil den til siden når den er færdig.
Nakkefileten forberedes. Puds groft af for fedt og hinder.
I en lille skål blandes alle ingredienserne til barbecuekrydderiet sammen.
Rids nakkefileten i i et diagonalt mønster med en skarp kniv. Du skal skære ca. 1 centimeter ned når du ridser den. Gnid den derefter ind i olivenolie efterfulgt af barbecuekrydderiet du lige har lavet. - Dette trin kan foretages dagen i forvejen, så smagen fra krydderierne kan trænge ind i kødet.
Placer nu nakkefileten midt imellem varmekilderne på den forvarmede grill og skru temperaturen fra 250 ned til 190 grader. Nakkefileten skal nu grilles ved 190 grader ved indirekte varme i 2,5 - 3 timer, eller til kernetemperaturen er 80 grader.
Husk at dreje stegen 180 grader et par gang i løbet af tilberedningstiden. Så den får jævn varme hele vejen rundt.
Når der er ca. 1 time tilbage af tilberedningstiden, eller kernetemperaturen nærmer sig 65 grader smøres nakkefileten med barbecuesaucen. Gentag denne process et par gange, så der bliver bygget et godt lag glace op på stegen.
Når kernetemperaturen på 80 grader er nået, tages nakkefileten af grillen og den skal nu trække i ca. 20 minutter, inden den skæres ud og serveres.