Opskrift på pistacieisNem og cremet hjemmelavet is med pistacie. En hjemmelavet pistacieis er skøn at servere som dessert med en chokolade sauce, eller ovenpå et stykke brownie. Du kan nemt lave isen i god tid, og den vil med garanti være et hit hos dine gæster.
Hak pistaciekernerne fint. Tag eventuelt lidt af nødderne fra til at pynte med på toppen af isen hvis du vil have det.
Kom de hakkede pistacienødder, sødmælk, piskefløde og salt i en gryde og opvarm væsken til cirka 90 grader. Det skal ikke op at koge, men tages af lige før kogepunktet. Giv herefter væsken en tur med stavblenderen. Der må gerne være stykker af nødder tilbage. Hvis du vil have en helt glat is, kan du si kernerne fra inden du går videre.
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Tilsæt den varme pistaciefløde til æggesnapsen lidt af gangen mens du pisker. Pisk til du har en jævn masse.
Hæld ismassen tilbage i gryden, og varm ismassen op under omrøring til den når 85 grader. Brug et termometer for at holde øje med temperaturen, og en dejskraber til at røre i bunden.
Når massen når 85 grader, tages den af varmen, hældes i en plastbeholder og køler ned. Sæt ismassen i køleskabet til den er helt kold. Det tager cirka 3-4 timer, men den bliver kun bedre af at stå til næste dag.
Nu skal isen fryses. Hæld ismassen over i ismaskinen. Kør isen 45-60 minutter på ismaskinen, herefter kommes den i en form og så i fryseren. Alternativt kan du lave denne is uden ismaskine ved at komme den i fryseren i 3-4 timer. Rør i isen hver halve time for at undgå for mange iskrystaller.
Server din is som en lækker dessert, for eksempel med friske bær, brownie eller hakket chokolade.