Opskrift på ovnbagt laksLaksefileter i ovn, eller laksebøffer som det faktisk helt korrekt hedder, er en nem og lækker måde at tilberede laks på. Hele familien elsker denne ret hjemme hos os, gerne serveret med nye kartofler, asparges og hollandaise.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 12 minuttermin
Samlet tid 22 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
800glaksefilet, hel eller skåret i laksebøffer
1spskolivenolie
1spskfrisk dild
1tskcitrontimian
1citron
Salt
Peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
Laksefileten skæres ud i 4-6 lige store stykker.
I et ildfast fad smøres bunden med olivenolien. Placer stykkerne af laks i fadet og drys dem med de hakkede krydderurter, salt og peber.
Skær den ene halvdel af citronen i skiver og stik dem ned imellem stykkerne af laks, pres saften fra den anden halvdel af citronen ud over laksestykkerne.
Stil nu fadet med laks midt i den forvarmede ovn og tilbered det i 12 minutter ved 190 grader.
Når tiden er gået tages laksen ud. Lad den trække et par minutter inden den serveres.
Server med nye kartofler og en hjemmelavet sauce Hollandaise.