Opskrift på rabarbercrumbleNem og lækker crumblekage med rabarber. Det er en skøn sommerdessert serveret med en kugle hjemmelavet vaniljeis eller en dejlig kage til eftermiddagskaffen på terrassen serveret med creme fraiche eller flødskum.
Kom rabarberstykkerne i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret. Kom sukker med vanilje og brun farin i skålen til rabarberne. Bland det hele godt rundt. Lad rabarberne trække mens du forbereder smuldredejen. Rabarberne har kun godt af at trække 20-30 minutter med sukkeret hvis du har tid til det.
Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
Bland sukker, vaniljesukker, hvedemel og havregryn sammen, og smuldr smørret i melblandingen. Jeg bruger min foodprocessor med dejredskabet på, men du kan også sagtens smuldre dejen sammen i hånden. Dejen skal ikke være ensartet og helt jævn, men smuldrende.
Smør et tærtefad på cirka 26-28 cm og fordel stykkerne af rabarber i fadet. Eventuelt saft fra skålen skal med.
Fordel smuldredejen hen over rabarberne.
Drys med mandelsplitter på toppen.
Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 30 minutter til den er gylden og sprød på toppen.
Server kagen lun eller kold med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum.