Opskrift på kartofler og gulerødder i ovnLækre og smagsfulde kartofler og gulerødder tilberedt i ovn. Perfekt tilbehør til alt fra kød til fisk eller fjerkræ. Det er nem at lave og så smager det skønt.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
500gkartofler, små, gerne med skræl
500ggulerødder
5kvistefrisk timian
2spskolivenolie
1tsksalt
Peber
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 200 grader sat op til over og undervarme.
Kartoflerne skylles og renses grundigt i rigeligt med koldt rindende vand. Kom dem i et dørslag og lad dem dryppe af. Når kartoflerne er dryppet af skæres de i halve eller kvarte alt efter størrelse.
Gulerødderne skrælles og skæres i passende stykker. Kom stykkerne af gulerødder sammen med halve kartofler i et ovnfast fad.
Kom friske timiankviste i fadet sammen med 2 spsk. olivenolie, salt samt et drys peber. Vend det hele grundigt sammen.
Stil fadet midt i den forvarmede ovn og tilbered kartoflerne og gulerødderne i ca. en time, eller til de får farve og bliver gyldne og er møre. Du kan med fordel vende det rundt et par gange under tilberedningen.
Når de er blevet lækkert gyldent og kartofler og gulerødder er møre, tages fadet ud af ovnen. drys det med lidt frisk hakket timian og server med det samme.