Opskrift på blomkålsrisLækre og nemme ris af blomkål, som du kan servere til boller i karry, koteletter i fad eller alle de andre retter hvor du normalt servere ris til. Blomkålsris er et sundere alternativ til ris.
Forb. tid 4 minuttermin
Tilb. tid 1 minutemin
Samlet tid 5 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
2blomkål, små
Frisk persille, kan undlades
Sådan gør du
Vask blomkålet og del det i nogle mindre buketter.
Hak blomkålsbuketterne på foodprocessoren eller riv det på et rivejern. Jeg bruger rivejernet på foodprocessoren når jeg laver blomkålsris, så går det super hurtigt.
Kom de fine blomkålsris i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem trække i vandet i 1 minut.
Hæld derefter risene op i en si, og lad vandet dryppe fra.
Drys eventuelt med frisk hakket persille på toppen.
Server straks sammen med boller i karry, gryderetter eller lige hvad du har lyst til.