Opskrift på porretærtePorretærte er nem, lækker og billig hverdagsmad. Server som tilbehør til kød eller fisk eller som en vegetarisk ret med en god salat til. Den er også skøn på en buffet eller til en frokost i naturen.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 4personer
Ingredienser
Tærtedej:
180ghvedemel
100gsmør
½tsksalt
2spskvand, måske lidt mere
Fyld:
3porrer
1løg
2spskfrisk timian
Salt
Peber
8æg
2dlmælk
20gparmesan
Sådan gør du
Tærtebund:
Kom hvedemel, tern af smør og salt i en skål, og smulder smørret i melet. Det kan også gøres på en foodprocessor.
Tilsæt koldt vand, og så skal du hurtigt samle dejen med hænderne. Dejen må ikke æltes, den skal bare samles hurtigt. Du skal bruge cirka 2-3 spsk vand.
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, så den passer til din form. Vi bruger en tærteform på 24-25 cm i diameter. Læg dejen over i tærteformen, og tryk dejen ud over kanterne, så kanterne bliver skarpe og flotte.
Sæt tærteformen i køleskabet i mindst en halv time, gerne en time. Det er for at undgå at dejen trækker sig sammen under forbagningen af bunden. Dette kan springes over hvis du har travlt.
Tag dejen ud og prik den helt igennem mange steder med en gaffel. Det er for at undgå at tærtedejen buler op under forbagningen, og for at dampen kan slippe ud mens den bager.
Forbag tærtedejen ved 200 grader i 12-15 minutter. Forbered imens fyldet.
Fyld:
Rens porrer og løg, og skær dem i skiver. Bland dem sammen med timian.
Pisk æg sammen med mælk, salt og peber, og tilsæt fintrevet parmesan.
Samling og bagning:
Når tærtedejen er forbagt, tages den ud af ovnen. Porrer, løg og timian fordeles på bunden. Æggemassen hældes herefter ud over.
Bag tærten i ovnen til æggemassen er fast og tærtedejen er gylden og sprød. Det tager for os cirka 35 minutter ved 200 grader.
Server tærten varm eller lun med en grøn salat til, eller gem den til senere og server den kold.