Opskrift på chapati / roti brødIndiske pandebrød, som er både lækre og meget nemme at lave. Der er perfekte at servere til dip, dahl og gryderetter som for eksempel butter chicken. Vi elsker også at spise dem til koftaspyd.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Hviletid 20 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 8stk
Ingredienser
175gfuldkornshvedemel, fintmalet
175ghvedemel
1tsksalt
3dlvand
Sådan gør du
Bland de to slags mel og salt sammen i en skål (brug gerne røremaskinen). Hæld langsomt vandet i mens du rører rundt. Ælt til dejen er blød og smidig. Det kan være du skal bruge mere/mindre vand alt afhængig af hvilket mel du bruger.
Lad dejen hvile 20-30 minutter i køleskabet.
Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul dejen ud til flade tynde pandekager. Bag brødene på en tør og varm pande. Vend brødene ofte og lad dem puffe op på panden og blive færdigbagte.
Kom brødene i et viskestykke når de er færdigbagte, for at holde dem bløde og lækre.