Opskrift på kyllingefrikadellerSaftige og sundere frikadeller af hakket kyllingekød. Det er altid et hit med frikadeller i børnefamilien eller som en lækker snack i madpakken. Spis kyllingefrikadeller med flødekartofler, bagte rodfrugter, kålsalat eller dit favorittilbehør.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Køleskab 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 6personer
Ingredienser
1kghakket kylling
2løg
2dlhavegryn
2spskhvedemel
2tsksalt
Peber
¼tskstødt allehånde
1æg
1dlmælk
50gsmør, til stegning
2spskolivenolie, til stegning
Sådan gør du
Løgene pilles og rives groft på et riverjern.
I en skål røres det hakkede kyllingekød sammen med salt til det bliver sejt.
Tilsæt hvedemel, havregryn, revet løg, æg, mælk, peber samt stødt allehånde til farsen og rør den grundigt sammen.
Lad farsen trækken en halv times tid på køl inden kyllingefrikadellerne skal steges.
I en pande smeltes en god portion smør sammen med lidt olie ved middel varme. Form nu frikadeller i en passende størrelse af kyllingefarsen og steg dem i 4-5 minutter eller til de er gyldne, derefter vendes frikadellerne og de steges igen til den ønskede stegskorpe er nået.
De færdige kyllingefrikadeller kommes i et fad og dækkes til med folie, i mens de sidste frikadeller steges færdig.
Server de færdige kyllingefrikadeller med dit favorit tilbehør.