Opskrift på omelet med bacon og champignonHer får du opskriften på en lækker omelet. Den er fyldt med skøn bacon og lækre smørristede champignoner. Server den med ristet rugbrød og en lille salat som den perfekte frokostret eller en hurtig aftensmad til travle dage.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 1person
Ingredienser
Omelet:
2æg
2spskpiskefløde
2spskparmesan
0,5tsksalt
Peber
1tsksmør
Fyld:
100gbacon
100gchampignoner
1tsksmør
Sådan gør du
Skær baconen i tern, og steg dem sprøde på en pande ved middel varme.
Rens champignonerne og skær dem i mundrette tern.
Pisk æg, fløde, fintrevet parmesan, salt samt peber sammen i en skål. Stil det til siden.
Smelt 1 tsk. smør i en gryde, og tilsæt så svampene. Svits champignonerne til væden er fordampet. Stil svampene til siden.
I mens svampene svitses smeltes 1 tsk. smør på en pande på 24 cm. i diameter. - Det er bedste at bruge en non-stick pande til at lave omeletten, så den ikke sætter sig fast i bunden.
Hæld æggemassen på panden, og lad omeletten sætte sig ved middellav varme, det tager omkring 4-5 minutter. Når æggemassen er næsten sat, kommes den sprødstegte bacon på den ene halvdel af omeletten efterfulgt af de ristede champignoner.
Vip panden en smule over mod fyldet, og løft forsigtigt den tomme halvdel af omeletten hen over fyldet. Jeg plejer at bruge en blød dejskraber til dette.
Lad omeletten varme igennem et minuts tid.
Nu er omeletten klar til servering. Løft den forsigtigt af panden, eller lad den glide af pande over på en tallerken.
Server omelet med bacon og champignoner sammen med smørristet rugbrød og en let salat.
Noter
Det kræver lidt øvelse at lave den perfekte omelet. Du kan hjælpe dig selv ved at investere i en god pande med non-stick belægning. Jeg fortrækker at lave omeletter i en pande på 24 cm. i diameter. Det passer perfekt til 2 æg, så bliver omeletten tynd og lækker.