Opskrift på short ribs på grillHer får du opskriften på de perfekte short ribs lavet på træpillegrill. Short ribs eller tværreb som det også hedder kan købes hos din slagter. Server de lækre ben med en grillet majskolbe og en bagt kartoffel eller dit favorittilbehør.
Tænd for træpillegrillen og indstil temperaturen til 130 grader -Her i opskriften er der brugt en Weber Smokefire EX6 træpille grill.
Forbered dine short ribs ved at fjerne hinden på bagsiden. Dette gøres let med en skarp kniv ved at løsne hinden i det ene hjørne og derefter trække den af. - Short ribs eller tværreb kan tilberedes som en hel side ribs, eller som jeg har gjort skåret ud i enkelte stykker.
I en skål blandes grov peber og kokkesalt sammen. Fordel blandingen på benene og stil dem til siden.
Alle ingredienserne til mopsaucen blandes i en skål og røres sammen til alt sukker og salt er opløst. Den kommes derefter på en sprayflaske.
Nu er det grilltid. Placer dine short ribs på øverste hylde på grillen og luk låget. Nu handler det om tålmodighed, det tager lang tid at lave de perfekte short ribs og man skal ikke åbne låget for meget undervejs. - Tjek første gang efter et par timer. Her sprayer du benene med mopsauce. Herefter plejer jeg at spraye dem hver time til de skal af grillen.
Man skal går efter en kernetemperatur inde ved benet på omkring 92-93 grader. Så det er en rigtig god ide at benytte sig af de temperatursonder der følger med grillen. - Sonderne er også rigtig gode til at stikke i kødet og tjekke for mørhed. Når man rammer sluttemperaturen, skal der være meget lidt modstand. Det skal mest af alt føles som at stikke i smør.
Når kernetemperaturen er nået, og benene har fået en lækker bark, er det tid til at tage dem af og pakke dem i butcherpaper eller slagterpapir som det også kaldes. Det kan man købe online, og er rigtig godt man skal lave spareribs, short ribs og brisket.
Pak benene ind og kom dem i en flamingokasse, køletaske eller lignende. Her skal de ligge og trække i en halv times tid, før de er færdige og klar til servering.
Pak benene ud og server dem direkte på papiret de har været pakket ind i.