Opskrift på laks i dampovnDen perfekte dampede laks lavet i dampovn. Lækker og saftig, og tilberedt lige efter bogen. Server den sammen med kogte små kartofler og en lækker sauce Hollandaise.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 8 minuttermin
Samlet tid 18 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
600glaks
1citron
2spskfrisk dild
Salt
Peber
Sådan gør du
Dampovnen forvarmes til 130 grader med damp.
Skindet fjernes på laksen inden den skæres op i passende stykker på ca. 150 g. - Man kan også undlade af fjerne skindet.
Stykkerne af laks placeres i et fad. Halvdelen af citronen skæres i skiver og kommes ned imellem stykkerne af laks. Saften af den anden halvdel af citronen presses ud over laksen i fadet.
Derefter krydres stykkerne af laks med salt og peber.
Kom fadet i oven og tilbered nu laksen med damp ved 130 grader i 8 minutter.
Når tiden er gået tages laksen ud af ovnen, den drysses med frisk dild og serveres straks.
Server den dampede laks med kogte kartofler og en sauce Hollandaise eller dit favorittilbehør.