Opskrift på stir fry med oksekød og peberfrugterLynstegt oksekød og peberfrugt i en lækker sauce. Det serveres med ris, og er den perfekte hurtige hverdagsret når man kommer sent hjem fra arbejde. Du kan have maden på bordet på under 30 minutter.
Risene koges efter anvisningerne på posen. - Imens risene trækker laves resten af retten.
I en skål blandes brun farin, soyasauce, oyster sauce, sesamolie, ketchup samt maizena. Pisk det grundigt sammen og stil det til siden.
Hak peberfrugterne i grove tern. Hak chili og hvidløg fint, og riv ingefæren fint.
I en stor pande varmes halvdelen af olivenolien op. Kom de groft hakkede peberfrugter i den varme olie og svits dem ved middelhøj varme i 2 - 3 minutter.
Når peberfrugterne er svitset tages de af panden og stilles til siden i en skål.
Flanksteaken skæres ud i tynde skiver på tværs af fibrene i kødet.
I samme pande du brugte til peberfrugterne varmes resten af olien op til høj varme. Lynsteg nu oksekødet ved høj varme i 3-4 minutter, eller til det er brunet af. Til sidst tilsættes det hakkede hvidløg, chili samt revet ingefær og svitses med et minuts tid.
Kom peberfrugterne tilbage i panden til kødet og tilsæt saucen du startede med at lave. Skru ned for varmen og lad saucen simre i et par minutter til den bliver tyk. Til sidst tilsættes sesamfrø og det hele vendes rundt inden det serveres. - Hvis saucen bliver for tyk tilsættes en smule vand.
Server det lynstegte oksekød med de kogte ris.
Noter
Du kan også bruge andet oksekød end flanksteak. Sidst jeg lavede det brugte jeg et par tykstegsbøffer og det blev rigtig godt.