Opskrift på blinis med tunmousseSmå blinis med cremet tunmousse. De er perfekte som kanapeer til forret eller som en snack til et godt glas vin. De er fine at servere til nytår, eventuelt sammen med blinis med andet fyld også.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Blinis:
2spskvand
10ggær
½tsksalt
100ghvedemel, skift eventuelt halvdelen ud med boghvedemel
1 ½dlmælk
1æg, deles i blommer og hvider
10gsmør, smeltet
15gsmør, til stegning
Tunmousse:
2dstun i olie
60gsmør
1spskcreme fraiche, 18%
2tskcitronsaft
½tsksalt
Peber
Servering:
100grejer
Frisk dild
Sådan gør du
Blinis:
Rør gæren ud i vandet. Rør salt og hvedemel i, og tilsæt så mælk og æggeblommer. Rør det hele godt sammen og hæld til sidst afkølet smeltet smør i. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen, uden at slå for meget luft ud af dejen.
Varm en pande op til middel varme. Kom dejen på panden i små klatter på cirka en stor spiseskefuld dej pr blini. Du kan godt stege flere på panden samtidig. Steg dine blinis 1-2 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Læg dem på en rist, og lad dem køle af.
Tunmousse:
Tag smørret ud af køleskabet en time inden du skal lave moussen.
Åben dåserne med tun. Kom indholdet op i en si og lad det dryppe af i ca. 5 minutter.
Kom tunen og resten af ingredienserne i en skål, og blend det med en stavblender til det er en helt glat mousse. - Du kan også gøre dette i en alm. blender.
Servering:
Kom en skefuld tunmousse på hver blini. Pynt med 2-3 rejer og en smule frisk dild, Slut af med lidt friskkværnet peber på toppen.
Noter
Beregn 3-4 styk pr person som en forret når der er fyld på. Bliver der blinis tilbage, kan de kommes i fryseren og lunes i ovnen inden de skal spises. Du kan også fint lave dem dagen i forvejen og blot lune dem et minut i ovnen før servering.