Opskrift på andebryststeg på grillTil Mortensaften og jul, skal der and på bordet i de fleste danske hjem. Hvis du ikke vil lave en hel andesteg eller I bare bedst kan lide brystkødet på anden, så er en andebryststeg helt perfekt. Du kan med fordel tilberede din andebryststeg på grillen, det giver en skøn grillet smag, og selvfølgelig sprødt skind.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 1 timet50 minuttermin
Samlet tid 1 timet55 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
1andebryststeg
Salt
Peber
7,5dlvand, kogende
1,5spskandefond koncentrat, Fx fra Oscar
1laurbærblad
Andesovs:
50gsmør
40ghvedemel
7,5dlstegesky
1dlpiskefløde
1spskribsgele
1spsksovsekulør
1tskvineddike
Salt
Peber
Sådan gør du
OBS: Der er stor forskel på de andebryststege man kan købe i supermarkedet. Den vi har brugt i opskriften sidder stadig på skroget, og den tager længere tid at tilberede end dem der blot sidder på et lille stykke brystben. Derfor bør du altid bruge stegetermometer når du tilbereder en andebryststeg, og tilberede til kernetemperaturen er 68-70 grader inden du tager den ud og hviler.
Andebryststeg på grill:
Grillen forvarmes til 150 grader sat op til indirekte varme
Andebryststegen pakkes ud og forberedes. Skindet gnides ind i salt og peber. Stegen kommes i en grillbakke, eller et andet fad der tåler grill. Fadet med anden placeres nu over indirekte varme på grillen.
Tilbered nu andebryststegen ved 150 grader i 90 minutter.
Efter 90 minutter skrues der op til ca. 200 grader. Der tilsættes 7,5 dl kogende vand, koncentreret andefond samt laurbærblad til fadet, luk derefter låget på grillen igen.
Andebryststegen tilberedes nu ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Efter ca. 20 minutter skrues op til 250 grader. Andebryststegen tilberedes ved høj varme til kernetemperaturen er 68-70 grader og til skindet et gyldent og sprødt.- Hvis du foretrækker anden helt gennemstegt, så tilbered den til kernetemperaturen er 75 grader.
Når andebryststegen er færdig tages den af grillen, og skal nu trække utildækket i mens sovsen tilberedes.
Andesovs:
Stegeskyen hældes igennem en si op i en skål. I en tykbundet gryde smeltes smørret. Tilsæt melet og det røres sammen med smørret. Lad det svitse et par minutter under omrøring inden fløden tilsættes i mens der piskes.
Tilsæt stegeskyen gradvist i mens der piskes. Bliv ved med at tilsætte stegesky til den ønskede konsistens er nået. Kom kulør i samt ribsgele og vineddike i sovsen.
Lad sovsen simre ved svag varme, og smag den til med salt og peber. Du kan evt. tilsætte mere stegesky/vand hvis sovsen bliver for tyk.
Når sovsen er færdig skæres bryststykkerne fra stegen og skæres i skiver. Server dem med brunede kartofler, rødkål og masser af sovs.