Opskrift på julekonfekt med lakrids og hvid chokoladeKonfekt med lakridsmarcipan dyppet i hvid chokolade og pyntet med frysetørrede hindbær. Det er et match made in heaven, og så er de nemme at lave. De er skønne på konfektfadet til jul.
Ælt marcipanen sammen med lakridspulveret. Smag på det, og tilsæt mere lakridspulver hvis det er nødvendigt.
Tril 20 kugler af lakridsmarcipanen. Sæt dem på køl mens du gør chokoladen klar.
Hak 2/3 af chokoladen groft. Hak den sidste 1/3 helt fint.
Smelt den grofthakkede chokolade i mikroovn eller over vandbad. Rør jævnligt i chokoladen (hvert 15. sekund hvis du bruger mikroovn). Når chokoladen akkurat er smeltet, tilsættes den finthakkede chokolade. Rør rundt til alt chokoladen er smeltet, og dyp så marcipankuglerne i den flydende hvide chokolade.
Sæt kuglerne på et stykke bagepapir, og drys med frysetørrede hindbær på toppen.
Lad chokoladen størkne, og opbevar din konfekt køligt (cirka 12 grader) i lufttætte beholdere.