Annonce – I samarbejde med Wagyupusher.dkOpskrift på Wagyu culotte på grillSaftig, mør som smør og med en smag der slet ikke kan beskrives som andet end fantastisk. Wagyu Culottesteg på grillen, er og bliver et af de bedste stykker kød man kan forkæle sig selv og sine gæster med. Det er det ultimative stykke oksekød til nytårsaften hvis du vil have lidt ekstra god mad.
Wagyu Culotten tages ud fra køl en time inden den skal grilles. - Forbered culotten ved at skylle den i koldt vand og duppe den tør med køkkenrulle. - Fjern hinder og fedt på bagsiden. Rids fedtsiden på culotten med en skarp kniv dog uden at skære ned i selve kødet. Culotten gnides med salt og peber efter smag.
Tilberedning med reverse sear-metoden
Tilberedning med reverse sear-metoden giver en nænsom tilberedning af kødet og tilfører en masse lækker smag af røg, lidt som hvis culotten blev lavet over bål. Reverse sear er velegnet til træpillegrill, men kan også udføres på gas- og kulgrill. - Hvis du griller på kul og gasgrill skal du bruge en røgboks og noget røgesmuld eller flis til at lave røg under tilberedningen.
Grillen forvarmes til 125 grader sat op til indirekte varme.
Den forberedte Wagyu culotte kommes på en forvarmede grill over indirekte varme. - Placer gerne et stege termometer i culottens tykke ende så du kan holde øje med kernetemperaturen.
Wagyu culotten grilles nu ved lav indirekte varme og røg til kernetemperaturen er 52-53 grader. - Det er kernetemperaturen der afgør hvornår culotten skal tages af grillen og tiderne i opskriften må derfor betragtes som vejledende.
Når kernetemperaturen er nået, tages culotten af grillen og skal nu hvile utildækket imens grillen varmes op til høj varme sat op til direkte varme. - Man kan med fordel placere en god støbejernspande, eller andet der tåler grill på grillen imens den varmer op. På panden kan man smelte smør eller wagyu fedt og vende culotten i det lige inden den brunes af over direkte varme, det gør noget godt for smagen.
Når grillen er helt varm, kommes en klat smør eller wagyu fedt på panden og smeltes. Vend culotten i det og flyt den straks over den direkte høje varme. Brun den hurtigt af på alle sider, men pas på at der ikke går ild i den pga. det høje fedtindhold.Når man bruner culotten af skal grillen være meget varm, så man ikke overtilbereder culotten i denne process.
Når Wagyu culotten er brunet af, tages den af grillen og skal nu trække utildækket 10-15 minutter på et skærebræt inden den skæres ud og serveres.
Traditionel tilberedning
Denne metode involverer ikke noget med røg, og giver en helt ren grill smag, og er den metode langt de fleste bruger. Den kan udføres på alle grill typer der egner sig til indirekte varme. - Tilberedningstiden er anderledes end ved reverse sear, men det er også her vigtigt at man holder øje med kernetemperaturen, da det er den der afgør hvornår culotten er færdig.
Wagyu Culotten tages ud fra køl en time inden den skal grilles. - Forbered culotten ved at skylle den i koldt vand og duppes tør med køkkenrulle. - Fjern hinder og fedt på bagsiden. Rids fedtsiden på culotten med en skarp kniv dog uden at skære ned i selve kødet. Culotten gnides med salt og peber efter smag.
Grillen forvarmes til 180 grader, sat op til indirekte varme
Placer nu Wagyu culotten over indirekte varme og kom et stegetermometer i den tykke ende så du kan holde øje med kernetemperaturen. - Jeg vil anbefale at man køber et stegetermometer der kan sidde i kødet under tilberedningen, så man ikke skal stikke i culotten hele tiden.
Nu skal culotten grilles i ca. 40 minutter, eller til kernetemperaturen er 52 - 53 grader. - Der kan skrues op for varmen til til sidst i tilberedningen hvis man synes at den mangler lidt farve. Men hold øje med kernetemperaturen!
Når culotten kernetemperatur er 52-53 grader tages culotten af grillen og skal nu trække utildækket 10 - 15 minutter inden den skæres ud og serveres.