Opskrift på brændte mandler med lakridsSøde karamelliserede mandler med lakridspulver, der er meget bedre end de professionelle brændte mandler man køber. Lakridspulveret giver en mild og afbalanceret smag af lakrids, som passer perfekt i skålen med juleknas.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 1portion
Ingredienser
200gmandler
200gsukker
1dlvand
2tsklakridspulver
Sådan gør du
Kom mandler, sukker samt vand på en pande og varm op til middel varme.
Sukkeret og vandet vil smelte sammen og blive som sirup. Så skal det stå og boble lige så stille og roligt.
Rør jævnligt rundt i mandlerne, og vent til alt vandet er kogt væk. Nu vil sukkeret krystallisere og blive hvidt og pulveragtigt.
Nu er det vigtigt at du holder panden på lav til middel varme, og rører rundt jævnligt. Sukkerkrystallerne skal nemlig smelte lidt igen før mandlerne er færdige. Hvis sukkeret ikke smelter, kan du skrue en lille smule op for komfuret, men det tager altså 5-10 minutter før der sker noget.
Bliv ved med at røre i mandlerne, og hold godt øje med dem. Når de akkurat er blanke, og ser ud som på billedet, er de færdige. Pas på at alt sukkeret ikke smelter og bliver til karamel, for så bliver mandlerne meget hårde og svære at tygge. Det er vigtigt at tage dem af på det helt rigtige tidspunkt. De skal være blanke og gyldne, men der skal stadig være lidt usmeltet sukker på mandlerne også.
Når mandlerne er færdige, tages panden af varmen, og mandlerne drysses med lakridspulver og vendes godt rundt.
Hæld de færdige mandler med lakrids ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og adskil dem lidt med to gafler så de ikke klistrer sammen. Lad dem køle ned og opbevar dem i et glas eller en lufttæt kagedåse.