Opskrift på citronspecierNem opskrift på lækre specier med citron og vanilje. Det er skønne julesmåkager, som hele familien elsker at spise. Tag familien med i køkkenet til en omgang julebag, og glem ikke at bage citronspecier.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Køleskab 2 timert
Samlet tid 2 timert35 minuttermin
Antal 80stk
Ingredienser
260ghvedemel
200gsmør
1vaniljestang
2tskcitronskal
100gflormelis
1æg
Sådan gør du
Smuldrer smørret i hvedemelet.
260 g hvedemel, 200 g smør
Kom korn fra vaniljestangen, fintrevet citronskal og flormelis i mel/smør-blandingen og bland det hele sammen.
1 vaniljestang, 2 tsk citronskal, 100 g flormelis
Pisk ægget sammen og tilsæt det, så du kan samle dejen. Den skal ikke æltes, bare samles til en samlet dej.
1 æg
Dejen til disse specier er ret blød, det skal den være.
Del dejen i 2, og læg hver del på et stykke husholdningsfilm. Brug husholdningsfilmen til at forme dejen til en pølse på 3-4 cm i diameter og læg den i køleskabet i 2 timer til den er skærefast. Du kan også lægge den i fryseren.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft når du er klar til at bage.
Skær dejen i tynde skiver på ca 2 mm i tykkelsen og læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag småkagerne i 8-10 minutter til de er gyldne i kanten.
Lad dem køle ned på en bagerist, og pak dem derefter i kagedåser.
Noter
Opbevaring
Opbevar småkagerne i en lufttæt kagedåse. De skal være kølede helt ned inden de kommes i kagedåsen, ellers bliver de bløde.