Opskrift på svenske chokoladebrødDe lækre julesmåkager kaldes også svenske chokoladesnitter, chokoladekager eller kakaosnitter. Kært barn har mange navne, men de smager fantastisk og bringer gode minder fra barndommen. De er derudover både nemme og hurtige at lave.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 50småkager
Ingredienser
1vaniljestang
200gsukker
300ghvedemel
1tskbagepulver
4spskkakao
200gsmør
1æg
Topping:
1æg
50gperlesukker
50gmandler
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljen med en lille smule af sukkeret for at få skilt kornene lidt ad.
1 vaniljestang
Bland vanilje, sukker, hvedemel, bagepulver og kakao i en skål (brug gerne røremaskinen). Skær smørret i små tern, og smulder smørret i melblandingen. Kom til sidst ægget i, og ælt hurtigt dejen sammen til en samlet dej.
200 g sukker, 300 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 4 spsk kakao, 200 g smør, 1 æg
Del dejen i 4 dele, og tril hver del dej til en pølse på 30 cm. Hvis dejen er meget blød, kan den lægges kort i køleskabet.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
Brug en kagerulle til at rulle hen over dejpølserne, så de bliver trykket flade. De skal være cirka 4-5 cm brede.
Pensel dejen med sammenpisket æg. Drys herefter perlesukker og hakkede mandler på toppen.
1 æg, 50 g perlesukker, 50 g mandler
Bag stængerne i 15-17 minutter ved 175 grader over- og undervarme. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned et par minutter. Skær så småkagerne ud på skrå med en skarp kniv mens de stadig er lune.
Læg de færdig småkager på en rist, og lad dem køle helt ned inden de pakkes ned i en kagedåse.
Noter
Mandler
Jeg bruge hele mandler som jeg hakker. Jeg smutter dem ikke først, men beholder bare den brune hinde på. Du kan også købe hakkede mandler i supermarkedet hvis du ikke vil hakke mandlerne selv.
Bagetid
Småkagerne skal være sprøde i overfladen men bløde inden i. Da det er meget forskelligt hvordan ovne varmer, kan det være at dine skal bage lidt længere eller kortere tid end mine. Hold godt øje med dem første gang du skal bage dem i din egen ovn.