Opskrift på jødekagerDisse julesmåkager er super nemme at lave, og du kan let tage børnene med i køkkenet. Jødekager er små sprøde småkager toppet med kanelsukker og mandler, så der er julesmag for alle pengene.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Køleskab 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 60stk
Ingredienser
250ghvedemel
100gsukker
½tskhjortetaksalt
175gsmør
1æg
Topping:
1æg
4spsksukker
1spskkanel
25gmandler
Sådan gør du
Bland hvedemel, sukker og hjortetaksalt sammen i en skål.
250 g hvedemel, 100 g sukker, ½ tsk hjortetaksalt
Smulder smørret i melblandingen, og saml til sidst dejen med et æg.
175 g smør, 1 æg
Del dejen i to, og tril hver del til en pølse på cirka 4 cm i diameter. Pak dejpølserne ind i husholdningsfilm, og læg dem i køleskabet i minimum 2 timer.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
Smut mandlerne og hak dem.
25 g mandler
Bland sukker og kanel sammen.
4 spsk sukker, 1 spsk kanel
Når dejen er kold, skæres den i skiver på cirka 3 mm. Læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensel småkagerne med sammenpisket æg og drys med kanelsukker og mandler.
1 æg
Bag småkagerne i 6-8 minutter ved 200 grader, og lad dem efterfølgende køle helt ned på en bagerist inden de pakkes i kagedåser.
Noter
Opbevaring
Opbevar de afkølede småkager i en tætsluttende kagedåse. Her kan de holde i flere måneder hvis de ikke bliver spist inden. Jeg opbevarer mine kagedåser i et køligt viktualierum, et køkkenskab fungerer også fint, de må bare ikke komme i køleskabet da fugten vil gøre dem bløde.