Hyldeblomstsaft med rabarber - dejlig opskrift på rabarber/hyldeblomstsaft
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Hyldeblomstsaft med rabarber opskrift

Frisk og sød drik til de varme sommerdage
Ret Drikkevarer
Køkken Dansk
Keyword Saft, Sommer
Antal 1 liter

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 250 g sukker
  • 0,5 l vand
  • 12 store hyldeblomstskærme
  • 1 citron økologisk

Sådan gør du

  • Skyl hyldeblomsterne hurtigt, klip de grove stænger fra, og kom dem i en gryde eller plastbøtte, sammen med citron i skiver.
  • Vask rabarber, og skær dem i skiver på ca. 0,5 cm.
  • Kog vand og sukker op. Når vandet koger, tilsættes rabarber. Giv dem et hurtigt opkog.
  • Hæld rabarber og saften hen over hyldeblomsterne, og lad det køle lidt ned inden der lægges låg på, og gryden sættes i køleskabet.
  • Lad saften trække 3-4 dage inden den sies og hældes på rene flasker.
  • Opbevar saften i køleskabet.
  • Ved servering blandes saften op med vand eller danskvand.